Dailymotion ve Vimeo Gibi Sitelerden Video Silme

Dailymotion ve Vimeo Gibi Sitelerden Video Silme

Dailymotion ve Vimeo Gibi Sitelerden Video Silme

İnternet kullanımı günlük yaşantımızda en yaygın olarak yaptığımız eylemlerin başında gelmektedir. Mobil teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte artık her an internete girebilmekte ve istediğimiz paylaşımları yapabilmekteyiz. Artık saniyede binlerce video, resim, yazı gibi içerikler sanal âleme girilmekte ve çok hızlı bir şekilde yayılmakta ve milyonlarca kişi bu içerikleri görebilmektedir. Hal böyle olunca içeriklerin kişilerin ve firmaların itibarını zedeleyici olup olmadıkları da ayrı bir önem kazanmaktadır.  Haklarında olumsuz ve asılsız içerik oluşturulanların çok hızlı davranması gerekmektedir. Aksi halde çok hızlı bir şekilde yayılacak ve telafisi mümkün olmayan hasarlar bırakacaktır. Haklarında istenmeyen içerikli videolar olan kişilerin bu videoları internetten kaldırtabilmeleri için bir takım yol ve yöntemler vardır.

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

Dailymotion ve Vimeo Gibi Sitelerden Video SilmeÜlkemizde Dailymotion ve Vimeo gibi sitelerden video silme gibi işlemler için 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar İle İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’dan yararlanılmaktadır. İlk olarak bu kanunun 9. Maddesine göre internetteki bir video paylaşımının itibarına zarar verdiğini düşünen kişi bu içeriğin yayınlandığı Dailymotion ve Vimeo gibi sitelere başvuracaktır.  Siteye ulaşamaz ise bu sitenin alındığı yer sağlayıcına müracaat edilecektir.  Bu başvuruya bir gün içinde cevap verilmek zorundadır. Direkt olarak hakime başvurma hakkı da vardır.  Bu başvuruda hakkında zarar verici video olan kişi maddi ve manevi zarara uğradığını mutlaka belirtmeli ve paylaşımı siteden sildirtme işlemini talep etmelidir. Hakim bir gün içinde karar vermek zorundadır. Mahkeme kaldırılması istenilen videonun URL engellenmesine de karar verebilir. Bu karar erişim sağlayıcıları birliğine iletilir. Birlik bir gün içinde bahse konu içeriği kaldırmak zorundadır.

Bir takım başvurular Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı’na yapılmaktadır. Kaldırılması istenilen ve kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal içeren videolar için Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı’na başvuru yapılır. Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı bu konuyu Erişim Sağlayıcılar Birliği’ne bildirmekte ve Erişim Sağlayıcılar Birliği de 4 saat içinde bahse konu videoyu kaldırmak zorundadır. Bahse konu içeriğin kaldırılması isteyen kişi ya da kurumlar Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı’na yapılan başvurudan sonra 1 gün içinde Ceza Hakiminden onay almak zorundadırlar. Hakim 2 gün içinde bu başvuruyu karara bağlamak durumundadır. Hiç başvuru olmaması durumunda karar yok sayılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir