Görsellerden Fotoğraflarımı Nasıl Silebilirim

Görsellerden Fotoğraflarımı Nasıl Silebilirim

İnternet üzerinde yayınlamakta olan görsellerin kaldırılması ve silinmesi için hemen her gün çok sayıda insan müracaat etmektedir. Bu doğrultuda çok sayıda insanın görsellerden fotoğraflarımı nasıl silebilirim? Sorununun yanıtını aradığı bilinmektedir. Esasında arama motorlarının görsellerinde yer alan fotoğraf ve resimler, arama motorlarının yayınladığı görseller değildir. Zira arama motorları internet sitelerinden zaten yayınlanmakta olan fotoğrafları bularak görseller kısmında yayınlamaktadır. Bundan dolayı fotoğraf kaldırma talebi arama motorlarına değil, fotoğrafın yayınlandığı internet sitelerine yapılmalıdır. Günümüz itibariyle pek çok marka, firma ya da kişi internet ortamında yayınlanmakta olan görsellerden ötürü zarar görmektedir. Bu zararın önlenebilmesi ya da en azından azaltılabilmesi, ancak bur görsellerin silinebilmesiyle mümkün olmaktadır.

 

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

Görsellerden Fotoğraflarımı Nasıl Silebilirimİnternet ortamında kimi zaman montaj ile oluşturulmuş olan görsellerle insanların hayatları içinden çıkılmaz bir hale dönüşebilmektedir. Bu durum doğal olarak pek çok insanın maddi ya da manevi olarak zarar görmesine neden olmaktadır. Bu durumun önlenebilmesi için ise yasal düzenlemeler yapılmış durumdadır. Ancak yasal düzenlemelerin yerine getirilmesini beklemeden internet sitesine müracaat ederek de görsellerin kaldırılmasının mümkün olduğu bilinmektedir. Kurum ve kuruluşların prestij kaybetmesine dahi neden olan bu görsellerin kaldırılmasında direten internet sitelerine pek çok farklı yaptırım uygulanabilmektedir. Burada görsellerden fotoğraf kaldırılmasını sağlamak isteyen kişilerin öncelikle içerik ya da sunucu sağlayıcısına müracaat etmesi şart olmaktadır. Bu aşama şayet sunucu sağlayıcı ya da içerik sağlayıcı fotoğrafın kaldırılmasına olumlu yönde yanıt vermezse farklı yaptırımlar da gündeme gelmektedir.

Şayet görsellerden paylaşılan fotoğraflar, gerçek ya da tüzel kişilerin, kişilik haklarına veya özel hayatın gizliliği esasına müdahale anlamı taşıyorsa 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Hakkındaki kanun çerçevesinde işlem yapılabilmektedir. İçerik sağlayıcısının görseller bölümden yer alan fotoğrafları kaldırmamakta direnmesi sonrasında kişiler suç duyurusunda bulunarak ilgili görselin kaldırılmasını talep edebilmektedir. Bütün bu bilgiler ışığında görsellerden fotoğraf sildirme ya da kaldırma işinin profesyonellik gerektiren bir iş olduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı, internetten görsel kaldırma alanında hizmet sunan profesyonel ajanslardan destek almak en mantıklı seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir