İnternetten İstenmeyen İçerik Kaldırma

İnternetten İstenmeyen İçerik Kaldırma

İnternetten İstenmeyen İçerik Kaldırma

İnternet her insan için önem taşıyan ve hayatımıza giren teknolojilerden biridir. İnternetin hemen arkasından çoğalan sosyal medya sitelerinde en çok kullanılan ve alışkanlıklardandır. Ancak bu sosyal medya içinde yapılan paylaşımlar bazen rahatsız edici nitelik taşımaktadır. Özellikle bize ait olup da onayımızın olmadığı ve ya uygunsuz olan toplum ahlakına karşı uygun olmayan içerikleri kaldırmak gereklidir. İnternetteki istenmeyen içerikleri kaldırmak zor zannedilse de mümkündür.

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

İnternetten İstenmeyen İçerik Kaldırmaiçerik kaldırmaİstenmeyen ve olumsuz olan içerikleri internetten kaldırmak ya da silmek için 5651 sayılı yasa maddelerine uygun olmalıdır. Aksi takdirde sırf canınız istiyor diye aklınıza esen içerikleri, paylaşımları kaldırtamazsınız. Bu tarz talepler yasaya da uymaz, kişilik haklarına da uymaz. Onun için ilk önce 5651 sayılı yasa maddelerinde yer alan seçeneklere bakmak önemlidir.

5651 sayılı kanuna göre kaldırılacak içerikler

İnternet deki sitelerde ve ya sosyal medyalarda yer alan içerikler kaldırılabilir nitelik taşıyor ise kanuni olarak istenmeyen içerikleri kaldırmak ve silmek en doğal hakkınızdır. 5651 sayılı kanuna göre kaldırılabilir maddeler;

  • Çocuklara cinsel istismar
  • Paylaşılan içeriğin intihara yöneltmesi
  • Fuhuş
  • Uyuşturucu gibi yasaklı maddelerin kullanılmasını ve ulaşılmasını kolaylaştırma
  • Müstehcen paylaşımlar ve içerikler
  • Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama
  • İnsan sağlığını tehlikeye atan maddeler temin etme

Bu sayılan maddelerden sadece biri ve ya birkaçı var ise yapılacak olan soruşturma sonrasında kaynağı belirtilen içerikler kanuni yollardan internetten kaldırılmaktadır.

Distile İle İstenmeyen İçerikleri Kaldırma

İnternet ortamında sizi, toplumu, çocukları ve aileleri rahatsız edecek olan içerikler 5651 sayılı kanunda geçerli olan maddeleri kapsıyor ise kaldırılması kaçınılmazdır. Ancak internet ortamından istenmeyen içerikleri kaldırmak için gerekli dilekçe ve başvuruları yapmak gerekir.

Tüm bu adımları ve aşamaları yapmak emek ve zaman ister. Bu sebeple internet ortamında olan sorunları çözmeye yardımcı olan distile danışmanlık tüm işlemleri sizin adınıza en kısa sürede çözmektedir. İstenmeyen içerikleri sizin adınıza kanuni yollardan ana kaynağından ve dağılan kaynaklarında kaldırtmaktadır. Ayrıca talebiniz doğrultusunda sonrasında çıkacak olan haber ve içerikleri de takip ederek anında müdahale ile kaldırılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir