İnternetten Hakaret Suçu

İnternetten Hakaret Suçu

İnternetten Hakaret Suçu

İnternet günümüz dünyasında en çok kullanılan hem artısı hem de eksisi olabilen iletişim araçlarındandır. Olumlu yönde kullanıldığında internetten pek çok açıdan yararlanılabilir. İnternet sayesinde istediğimiz bilgiye anında erişebilir, alışveriş yapabilir, ürün satabilir, uzak olan sevdiklerimizi bize yakınlaştırarak dost ya da sevdiklerimizle görüşebiliriz. İnternetin bu kadar yararların dışında olumsuz kullanılması durumunda pek çok zararı da bulanabilmektedir. İnternetin en büyük özelliği bilindiği gibi anıda pek çok hedef kitleye ulaşabilmesidir. Hedef kitleye ulaşma olumlu anlamda getiri sağlasa da bazen olumsuzlar da yaşatabilmektedir. Örneğin internet yoluyla özellikle iş dünyasında başarılı olmak için reklama ihtiyaç vardır. Reklam ne kadar çok kişi tarafından görülürse ürünlerin tanıtımı ve satılması da o kadar hızlı olur. Bazı kişiler bu durumdan faydalanarak istemedikleri kişi ya da kişiler hakkında olumsuz propaganda yaymak için sosyal medya ya da arama motorlarında paylaşım yapmaktadır. Böylece istedikleri kişi ya da kurumları rencide edip itibarlarını küçük düşürebilir ve bu yolla başarılarını engelleyebilir. Bu paylaşım ve içerikler her zaman iş hayatı için olmayabilir, şahsa yönelik de olabilir. Her iki durumda da ortak bir nokta vardır; Oda kişi ya da kurumun itibarını zedelemesidir.

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın
İnternetten Hakaret Suçu

İnternetten Hakaret Suçunun Cezası

İnternette işlenen cezalardan birisi de kişi ya ada kurumlara yönelik hakaret içeren paylaşımların yapılmasıdır. İnternetten hakaret suçu ceza gerektiren bir işlemdir. Bu suçun cezası hem adli para cezası hem da hapis cezası olabilir. İşlenen suçun durumuna göre verilen ceza işleminde artış olabilir. İnternette işlenen söylemlerin ceza olarak algılanabilmesi için o suçu işleyen kişinin karı tarafı ağır bir şekilde onurunu ve şerefini zedeleyici şekilde rencide edecek şekilde olmasıdır. Kişiyi rencide edecek ve haysiyet ve şerefini küçük düşürecek şekilde hakaret edilmesi suç sayılmaktadır. Hakaretin derecesine göre para ve hapis cezası verilerek bu suçu işleyen kişi ya da kişiler hakkında gerekli işlemler başlatılır. Distilasyon Danışmanlık Merkezimiz aracılığıyla isterseniz firmamız bu konuda sizlere gerekli yardım ve desteği sağlamaktadır. Firmamıza ulaşmak için 0850 885 10 12 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir