5651 Sayılı Kanun İle İçerik Kaldırtma

5651 Sayılı Kanun İle İçerik Kaldırtma

5651 SAYILI KANUN İLE İÇERİK KALDIRTMA

İnternet ortamı hem bilgi edinme hem de kendi bilgilerimizi paylaşma açısından bulunmaz bir nimet. Ancak bazen hakkımızda internette yayılan bilgiler, çıkan haberler veya yayınlanan fotoğraflar başımıza dert açabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşırsak istemediğimiz bilgilerimizi internetten nasıl kaldırtabileceğimizi bilmemiz gerekiyor.

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

2007 yılında yayımlanan 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”, bu konuda mağduriyet yaşayanların haklarını korurken verilerin internet ortamında yayınlanmasından sorumlu olan içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve toplu kullanım sağlayıcıların yükümlülük ve sorumluluklarını da belirliyor.

Ne Yapmalıyım?

5651 sayılı kanun hükümlerine göre internet ortamında yayınlanan bir içerik sebebiyle kişilik haklarının ihlal edilmiş olduğu kanısındaysanız başka bir işleme gerek duymadan doğrudan içerik sağlayıcısına başvuru yaparak içeriğin kaldırılmasını isteyebilirsiniz. İçerik sağlayıcısına ulaşamazsanız aynı şekilde içeriğin kaldırılmasını yer sağlayıcısından da talep edebilirsiniz. Kanun hükümleri doğrultusunda, yer sağlayıcısının veya içerik sağlayıcısının böyle bir talebe yirmi dört saat içinde cevap vermesi gerekir.

5651 Sayılı Kanun İle İçerik Kaldırtma

Başka Çözüm Yolu Var mı?

Eğer herhangi bir cevap verilmezse veya bu şekilde başvuru yapmayıp doğrudan hukuki yollara yönelmek isterseniz bu durumda sulh ceza hakimine başvurabilirsiniz. Ancak bu durumda içeriğin kaldırılmasını değil içeriğe erişimin engellenmesi talep edebilirsiniz. Hakimin, konu hakkındaki kararını yirmi dört saat içerisinde açıklaması gerekir. Eğer içeriğe erişimin engellenmesi yönünde bir karar çıkarsa muhtemelen bu karar sadece ilgili içeriğin bulunduğu sayfanın veya kısmın URL adresine erişimin engellenmesine yönelik olacaktır. Çünkü zorunlu olmadıkça internet sitesinin tümüne yönelik olarak erişimin engellenmesi kararı verilmez. Bununla birlikte, hakim eğer URL adresi belirterek suretiyle içeriğe erişimi engellemenin hak ihlalini ortadan kaldırmayacağına kanaat getirirse söz konusu internet sitesinin tamamına erişimin engellenmesine de karar verebilir. Bu durumda kararın gerekçesini de belirtmesi gerekir. Hakimin verdiği erişimin engellenmesi kararı ile ilgili içerik başka internet sitelerinde de yayınlanmış ise kararı gerekçe göstererek Erişim Sağlayıcıları Birliğine başvurmanız durumunda başka bir karara veya işleme gerek kalmadan mevcut kararı bu internet siteleri için de uygulatabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir