5651 Sayılı Kanuna Göre İçerik Kaldırtmak

5651 Sayılı Kanuna Göre İçerik Kaldırtmak

5651 Sayılı Kanuna Göre İçerik Kaldırtmak

İnternet alemi gerçek olan dünyadan çok farklı ucu bucağı olmayan bir ortamdır. Genel olarak her birey sanal alem de gerçek hayatta yapamadıklarını yapmaktadır. Özellikle kimliğinin gizli kalabileceği düşüncesi ile sataşmak istediği kişilere bile internet ortamından kötülükler yapabilmektedir. Tabi durum bu derece kötü niyetli boyutlara gelince yasalar bu duruma dur demek için 5651 sayılı kanuna göre içerik kaldırma hakkını mağdur olan kişiye vermiştir.

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

5651 Sayılı Kanuna Göre İçerik KaldırtmakYasalarda çıkan 5651 sayılı kanuna göre internet ortamında yayınlanan ve ya paylaşılan içerikler kanun kapsamında yer alan maddelerden birinin teşkil etmesi halinde yayından kaldırılması kararı anında alınabilmektedir.

5651 Sayılı Kanuna Göre Erişim Engeli Verilecek Maddeler

Ana yasamızda yer alan 5237 sayılı Türk ceza kanuna göre internette yayınlanan ve paylaşılan içeriklerin kaldırılmasını içerek maddeler aşağıda sıralanmıştır.

  • Yayınlanan içeriğin intihara yönlendirmesi
  • Çocukların cinsel istismarı
  • Uyuşturucu ve ya uyarıcı madde kullanılmasını ve ulaşımını kolaylaştırma
  • Fuhuş
  • Müstehcen içerikler
  • Sağlığı için tehlikeli madde temin etme
  • Kumar oynanabilmesi için yer ve imkân sağlama

Yukarıda sayılan nedenleri oluşturan sebepler var ise yayınlanan içerik erişim engeli kararı alınmasını önce soruşturmada hâkim sonra karar evresinde mahkeme devreye girmektedir. Yayınlanan içeriklerin kötü niyet seviyesine göre erişim engeli kararının yanında diğer cezai yaptırım gerektiren cezalarda mahkeme tarafından verilmektedir.

Distile İle Erişim Kararı Aldırma Hizmeti

İnternette yayınlanan ve sizi olumsuz etkileyen her türlü paylaşımların 5651 sayılı kanunda yer alan maddelerin içerisinde yer alması durumunda distile yasal olarak gereken her türlü takip ve araştırmaları yaparak sizin istemediğiniz içerikleri kaldırtma hizmetini sağlamaktadır. Uzun yıllardır bilişim sorunlarında Distile Danışmanlık hizmet vermekte ve her baktığı internet sorununu en kısa sürede çözmektedir. Bu nedenle distile ile erişim engelleme kararı aldırma hizmeti desteği alarak sizde her türlü internet sorunlarınızdan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Alınan karar sonrasında bile baktığı sorunların takibi yapan distile ekibi her hangi oluşabilecek ve gelişebilecek başka bilişim sorunlarını da online itibar takip hizmeti ile kontrol altında tutmaktadır. Distile danışmanlıkta verilen diğer bilişim sorunlarınız için irtibata gerek daha detaylı bilgi alabilir ve diğer hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir