İnternet Ortamındaki Telif Hakları ve Telif Hakkı İhlali

İnternet Ortamındaki Telif Hakları ve Telif Hakkı İhlali

Distile, müşterilerine telif hakkı koruma ve telif hakkı ihlallerinin önüne geçip yok etme üzerine online itibar yönetimi dahilinde danışmanlık hizmetleri vermektedir. Telif hakkı kaldırılmak istenen içeriği tüm internetteki kopyaları ile birlikte birkaç saat içerisinde tespit edip hızlı bir müdahale ile kaldırılması ve kalıcı olarak yok edilmesi amaçlanırken, kurulan takip sistemleri ile de yayılması engellenmektedir. 7 gün 24 saat içeriğiniz Distile Monitor sistemi ile izlenir ve internet üzerinde bir kopyası çıktığı anda birkaç dakika içerisinde sistem tarafından tespit edilir. Uzmanlarımız ve hukuk departmanımız ile çözüme kavuşturulması amacıyla gerekli müdahale yapılırken müşterilerimiz bilgilendirilmekte, çalışmalar sonucunda ise kaç içeriğin yok edildiği, kaç içeriğin tespit edildiği ve süreç detaylı bir şekilde raporlanmaktadır.

TELİF HAKKI İHLALİ VE TELİF HAKKI KORUMAİnternet kullanımının artmasıyla sanal ortamdaki yayınların sayısı da artmaktadır. Hızla çoğalan bilgi miktarı ve yazılan yayınların sanal ortamın normal kitaplara göre daha ucuz olması ve insanların da bu âleme doğru yönelmesiyle birçok yazar yazılarını internet ortamında sunmaya başladı. İnternet yayınlarının kullanımının kontrolü ve yazarlar için bazı telif hakları vardır. Elektronik ortamdaki yayınlarını telif hakları da yapılmaya devam edilmektedir.

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

Telif hakkı, yazarlara sağlanan maddi ve manevi haklardır. Telif haklarının amacı yazarı yeni bir eser üretmeye teşvik etmek ve eserlerin kopyalanmasını önlemektir. Bu sayede ürünlerin eser sahibinin haklarının korunması da amaçlanmaktadır. Eserlerin kopyalarının yapılması bu eserlerin değerini ve özgünlüğünü yitirmesine neden olabilir. Türkiye’de telif hakları 5846 sayılı kanun ile 1951 yılında yasalaşmış ve 4630 sayılı kanun ile 2001 yılında yeniden düzenlenmiştir. Bir ürünün telif hakkı alabilmesi için birinci olarak uygun kategorilerden birine girmesi ve ikinci olarak eser, sahibinin özelliğini taşıması gerekmektedir.

Bilginin daha fazla yayılması ve ürünün değerini kaybetmemesi için her eser için telif haklarına uyulmalıdır. Telif hakkı için yapılacak çalışmalar bilginin eserin güvenilirliğini ve haklarını korumak için çok önem taşımaktadır. Bu haklar ile bilgi daha hızlı yayılacak ve yazarlar daha çok bilgi sunmak isteyecektir. Telif hakları ile eserler izinli bir şekilde kullanılacak ve yazar hakları çiğnenmeyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir