Sosyal Medya Hak İhlali Nedir

Sosyal Medya Hak İhlali Nedir

Sosyal Medya Hak İhlali Nedir?

Sosyal medya hesapları denildiği zaman akla gelen ilk isimler, facebook, instagram, youtube ve twitter gibi yerler gelir. Birçok kişinin tüm bu hesaplarda ayrı ayrı hesapları vardır. Ancak bazı kötü niyetli kişiler kendilerine ait olmayan hesapları çalmaktadır. Çaldıkları gibi sanki kendileri gibi kullanıp kişiler listesindeki arkadaşlara mesaj yazmaktadır. Bu durumda bu kişinin yaptığı sosyal medya hak ihlali olayına girmektedir.

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

Soysal medya hak ihlali yapan kişiler için anayasada yer alan kanunu ceza maddeleri yer almaktadır. Ayrıca başka bir kişiye ait olan resim, yazı ve düşünce gibi manevi değeri olan eserlerin alınması da telif hakkı ihlaline giren bir konudur. Bu gibi resmi ve belgeleri olan eserlerin çalınması veya izinsiz kullanılması kanuni yönden daha kötü ve daha büyük ceza içeren bir suçtur.

Sosyal Medya Hak İhlali NedirSosyal Medya Da Telif Hakkı İhlali

Bir şahsın yaptığı eserin manevi değeri telif hakkı alması ile daha çok katlanmaktadır. Bu durumda bir başkasının gelip sizin emeğinizi çalması ve üstüne konması emek hırsızlığı ve telif hakkı ihlali suçunu işlemesi demektir. Ne gibi eserler telif hakkına girer bilginiz yok ise kısaca; resimler, videolar, filmler, müzikler, kitaplar, yazılar ve bazı heykel gibi sanat eserlerine telif hakkı alınmalıdır.

Telif hakkı olduğunu bilinen eserlerin şikâyet edilmesi durumunda izinsiz kullanım yapan ve ya eseri çalanlar hakkında cezai yaptırım uygulanmaktadır. Bu gibi eserler genel olarak da sosyal medya gibi mecralarda bu eserler paylaşılmaktadır. Bu sebeple telif hakkı ihlali olan eserler hemen fark edilip anında şikâyet edilebilmektedir.

Distile İle Telif Hakkı

Distile danışmanlık da bilişim dünyasına ait olan tüm sorunlar en kısa sürede çözülmektedir. Çünkü distile internet ortamında oluşabilen tüm sorunları ve iyileştirmeleri yıllardır yapmaktadır. Bu sayede her dava ve sorunda yeni tecrübeler kazandığı için baktığı tüm sanal problemler en kısa sürede çözüme ulaşmıştır.

Distile danışmanlıkta yer alan diğer hizmetler arasında internetten video silme, istenmeyen haber kaldırma, ifşa resim silme, online itibar kazanma, telif hakkı koruma da vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir