Fikir ve Sanat eserleri kanunu neyi koruyor?

Fikir ve Sanat eserleri kanunu neyi koruyor?

Fikir ve Sanat eserleri kanunu neyi koruyor?

Ürettiğimiz eserlerin kopyalanmamasını, farklı ellerde dolaşıp, kazancımızı olumsuz yönde etkilememesini istiyorsak onları korumanın yasal ve teknik yollarını iyi bilmemiz gerekiyor. İnternette telif hakkı koruması konusunda oluşan soru işaretlerini ve bu konuda yaşanan sıkıntıları iyi bildiğimiz için, bu yazımızda, fikir ve sanat eserleri kanununu ve eserlerimizi internette korumanın yollarını ele almaya karar verdik.

"Teklif Alın" butonuna tıklayarak, internetten kaldırtmak istediğiniz içeriklerle ilgili birkaç saat içerisinde teklif alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi arayacaktır.

Distile olarak 2010 yılındanbu yana online itibar yönetimi konusunda uzmanlanmış bir ajansız, kontrolü tekrar elinize almak için doğru yerdesiniz.

Size 24 saat içerisinde bir fiyat teklifi verebilmemiz için teklif formunu doldurmalısınız.

Kalıcı bir çözüm için yüzlerce kurum ve kişi tarafından güvenilen, kanıtlanmış sürecimizden yararlanın.

Hemen teklif alın

Fikir ve sanat eserleri kanunu olarak bilinen kanun, 5846 numaralı kanundur ve bu kanun, ülkemizde 1951 yılından bu yana geçerliliğini korumaktadır. Güzel sanat eserleri, müzik eserleri, bilimsel çalışma ve makaleler, görsel eserler, sinema eserleri ve yazılımlar gibi birçok alanda eserlerin korunduğu bir kanun olan fikir ve sanat eserleri kanunu, eser sahiplerine çeşitli haklar tanır. Eserlerin telif hakları ihlal edildiğinde, hak sahiplerinin maddi ve manevi çıkarları bu kanun sayesinde korunmaktadır.

Bilindiği gibi, internet üzerinde eserleri koruma hakkı yasal olarak eser sahiplerine aittir. Ancak internette eserlerin kopyalanması oldukça yaygındır ve mücadelesi zor bir alandır. İnternette telif ihlalleri kişi ve kurumlara maddi ve manevi kayıplar yaşatmaktadır. Bu duruma önlem olarak fikir ve sanat eserleri kanunu geliştirilerek, korsancılığın önüne geçilmesi hedeflenmiştir. Ancak internette korsanı engelleme çalışmaları henüz istenilen seviyeye gelememiştir. Teknik sorunlar ve yasal boşlukları kullanan korsan içerik yayınlayıcıları, farklı platformlar üzerinden telif haklarını ihlal etmeye devam etmektedir.

 

 

Fikir ve Sanat eserleri kanunu neyi koruyor?

 

Peki, internette eserlerimizi nasıl koruyacağız?

İnternette eserlerim çalınıyor, kopyalanıyor veya internette telif hakkım ihlal ediliyor, diyen kullanıcılar, Distile Danışmanlığın  “intenette fikir ve sanat eserlerini koruma” hizmetinden yararlanabilirler. Distile Danışmanlık ekibi, 2010 yılından bu yana internet ortamında varlığınızı ve eserlerinizi koruma çalışmaları yapmakta, %100 müşteri memnuniyeti ilkesiyle hareket etmektedir.

Korsan içerikleri kaldırma, korsan sitelerini kapama, gibi birçok çalışmaya imza atan Distile ekibiyle iletişime geçerek, internet üzerinde yayınladığınız içeriklerin güvenliğini sağlayabilirsiniz. Görsel, yazılı her türlü içeriğin korunması için ekibimiz, internet ortamında 7-24 takibat yapar ve teknik, yasal süreçleri devreye sokar. İnternet dünyasında kazancınızı ve başarınızı korumak için, Distile Danışmanlık hizmetlerini tercih edin.

İrtibat İçin

 +90 850 885 1012

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir